• december

    31

    2013
  • 1494
  • 0
2014…

2014…

Hoe ik denk dat 2014 er uit komt te zien? Ik kan enkel verwachtingen en hoop uitspreken.

Ik hoop dat 2014 een heel leerzaam jaar gaat worden. In meerdere opzichten.

2014 begint met twee nieuwe werkgevers, waar ik me verder ga ontwikkelen. Bij de Boterhal in Breda zal ik verdere kennis op doen over al het heerlijks dat de natte horeca te bieden heeft. De kennis die ik hier opdoe, zal als een van de bases dienen voor het verder ontwikkelen van Baspitality.

Alleen om deze nieuwe uitdagingen zie ik 2014 al met veel plezier tegemoet, maar er is meer. Ik hoop dat ik in 2014 veel nieuws mag leren door nieuwe trainingen en opleidingen te gaan volgen. Graag wil ik mij dit jaar officieel barista mogen noemen, mijn doel is op niveau twee. Ik wil ook graag de certificaten op gebied van bier en wijn op een hoger niveau halen. En er is nog een boel te lezen over het ontwikkelen en geven van trainingen, over horeca-trends en over al het andere moois dat de horeca te bieden heeft! Kan ik me komend jaar wellicht wel kwalificeren voor het NK biertappen? Wat zou dat mooi zijn.

En dan is het nog niet klaar. De grootste uitdaging, en daarmee de grootste mogelijkheid om veel te leren: Baspitality. Waar het tot op heden toch vooral mooie, leuke, uitdagende ideeën waren, wil ik deze dit jaar in de praktijk gaan brengen. Ik hoop dat ik voor, nee samen met enkele relaties aan de slag mag om mijn passie voor gastvrijheid over te brengen op een team. Om samen de beleving van een gast naar een hoger niveau te brengen, door constructief met deze mensen aan de slag te gaan. Dit alles doe ik voornamelijk vanuit de genoemde passie, want eerlijk is eerlijk, ik heb ook nog lang niet alle wijsheid in pacht, dit zal ik naar alle waarschijnlijkheid ook nooit helemaal bereiken. Maar met passie voor gastvrijheid, heb je het belangrijkste al op zak.

Wellicht komen er nog wel hele andere grote of minder grote uitdagingen en/of leuke initiatieven op mijn pad?! Voor het geven van een leuke workshop maak ik graag tijd, maar wellicht ligt er wel een groter project op mij te wachten? Wie het weet mag het zeggen, ik kijk er vol verwachting naar uit.

2014 wordt een tof, inspirerend, leerzaam en uitdagend jaar. Ik heb er zin in.

Het jaar begint in ieder geval goed, vandaag verschijnt een column van mij in horeca vakblad Horeca Entree. Over het investeren in je medewerkers, het uitstralen van je passie naar hen, het creeren van ambassadeurs voor je bedrijf. Een reactie op Maarten Wessels en Hermannus Stegeman, wie deze column reeks begonnen zijn. Beide zeer de moeite waard om te volgen op twitter trouwens. Evenals alle andere professionals die sinds begin 2013 op hen hebben gereageerd. Ik ben dankbaar voor de enthousiaste reactie van Horeca Entree op mijn spontaan ingestuurde column. Deze is begin volgend jaar online te lezen, de link zal ik uiteraard hier plaatsen.

Blijven jullie me volgen op deze leerzame reis die 2014 heet? Ik ben benieuwd naar jullie meningen, ideeën en opbouwende kritiek.

Facebook: www.facebook.com/baspitality

Twitter: @baspitality

Met gastvrije groet,

Bas.

© Copyright 2015 Baspitality