koffiemeester
Tea tasting

Bas is een professional, weet over welke producten hij het heeft. Niet alleen eerder verworven kennis weet hij goed over te brengen, Bas is ook continu bezig met actuele ontwikkelingen op het gebied van koffie & gastvrijheid. Wessels Trainingen heeft goede ervaringen met Bas, ook onze opdrachtgevers en de deelnemers van de trainingen zijn enthousiast over zijn passie en gedrevenheid.”

MAARTEN WESSELS – Wessels Trainingen

Douwe Egberts Koffiemeester programma

Vlak voor kerst 2014 heb ik een prachtige opdracht mogen accepteren voor Douwe Egberts, welke ik uitvoer voor Wessels Trainingen. Een mooie opdracht omdat het niet ‘gewoon’ een opdracht is waar ik enkel ervaring en kennis deel met anderen, maar waar ik eerst uitvoerig ervaring en kennis opdoe bij Douwe Egberts door het volgen van diverse trainingen.

Ter voorbereiding op een reeks powertrainingen heb ik drie inspirerende dagen gehad, onder andere een vervolg op een eerdere training.

Allereerst, wat doe ik voor Douwe Egberts? Maarten Wessels heeft Leon Keekstra en mij benaderd om, met onze ervaring in koffie en op het gebied van trainingen, als Koffiemeesters naar buiten te treden voor Douwe Egberts. Dit is een onderdeel van het gelijknamige Koffiemeester-programma dat in januari 2015 door hen gelanceerd is. Dit houdt in dat wij horecaondernemers door middel van een inspiratiesessie zullen begeleiden en adviseren in het creëren van gastvrije koffie- & theemomenten. Dit doen wij door het delen van kennis over de machine, over verkooptechnieken, over het geven van advies en het vormgeven van bijvoorbeeld een stoepbord of andere uitingen in en rond de zaak. Wij reizen het land door om van Maastricht tot op Texel deze belevingen te gaan faciliteren.

Een echt reclame-hoofd heb ik niet, vandaar dat Leon de hoofdrol speelt in deze gave commercial!

Waarom ik deze blog hierover schrijf?

Omdat de wijze waarop Leon en ik werden voorbereid op deze reeks trainingen zo gaaf is. Zo hebben wij een tweedaagse technische training mogen volgen bij Douwe Egberts. Wij dachten allebei dat we met onze koffie ervaring al een berg met kennis hadden, maar wij zijn tijdens deze training bijna weggeblazen door alles wat er nog te leren valt. Wat een kennis, maar vooral passie werd er door de mannen van de technische dienst overgebracht.

Minstens zoveel passie vonden wij terug op de dag dat wij achtereenvolgens op bezoek mochten bij Roland Brouwer – Master Blender van DE, Will Battle & Viral Sheth – DE Tea Buyers & Blenders en Eveline Drenth – Sr. Product Marketeer Tea. Deze dag werden wij wederom overladen met kennis en informatie over respectievelijk koffie, koffiebonen, de kwaliteit en eigenschappen van de verschillende variëteiten en verschillende blends binnen het Douwe Egberts assortiment. Een theeproeverij zorgde voor de benodigde kennis over het uitgebreide assortiment van Pickwick alsmede de verschillende vormen van marktdifferentiatie die hierop worden toegepast.

Ook Maarten Wessels, aan wij deze opdracht te danken hebben, doet een duit in het zakje door bevlogen kennis en ervaring op gebied van trainen continu te delen en ons hiermee klaar te stomen voor de trainingen. Kortom, een drukke maar inspirerende periode welke voorafgegaan is door wat nu al een leerzame tijd is geweest.

© Copyright 2015 Baspitality