In het prachtige oude station van Lisse, middenin de bollenstreek, is Het Tussenstation gevestigd. Een kleine, gezellige lunchroom welke 7 dagen per week geopend is. Een zaak met een simpele, doch goede keuken waar normaal gesproken met twee of drie medewerkers op de vloer een geweldige, persoonlijke service geboden kan worden.

Echter, op steenworp afstand ligt de Keukenhof. Een van de grootste toeristen trekpleisters van Nederland die van half maart tot half mei zorgt voor een enorme toeloop van gasten. Tijdens deze periode vermenigvuldigd de omzet, een belangrijke periode als ondernemer.

Tussenstation - LisseNadat ik in 2017 coaching mocht verzorgen bij het Tussenstation, de zaak heeft de zelfde eigenaar als opdrachtgever Venneper Lodge & Langs Berg en Dal, ben ik in 2018 op projectbasis interim manager geweest van het Tussenstation. Door de assistent bedrijfsleiders van de twee andere zaken actief te coachen en te sturen zorgen we ervoor dat effectiviteit, werkplezier en omzet flink toenamen. Een inspiratietour op de Horecava, actieve trainingen vóór het seizoen en pro-actief, meewerkend coachen op de vloer zorgde voor rust op de vloer. Gasten kregen betere service, het terras zat met regelmaat vol en werd vanuit het kleine barretje, zonder vertraging bediend.

De kern van succes bij dit project was een goede voorbereiding richting het seizoen en het creëren van gemotiveerde medewerkers die het gevoel hebben dat ze er toe doen en echt onderdeel uitmaken van het team. Een project waar snel resultaat te zien was en ik mijn motivatie haal uit de positieve reacties van medewerkers. De opdrachtgever zag zijn omzet en marge toenemen, iedereen blij!

© Copyright 2015 Baspitality