Horecaheld
Mitra Beer Experience

Een HorecaHeld kan je niet worden, dat ben je...

Af en toe kan ik mij enorm verbazen over hoe zaken lopen in het leven. The butterfly effect, een fenomeen waarbij een minuscule gebeurtenis, een kettingreactie van gebeurtenissen teweeg kan brengen is hier vaak van toepassing: een vlinderslag in Zuid-Amerika kan een orkaan veroorzaken aan de andere kant van de wereld. Een goed voorbeeld hiervan is mijn samenwerking met Bob van Wieren, die met een minstens even grote passie voor horeca als ik, zichzelf en anderen inzet als HorecaHeld. Wat een briljante naam voor een bedrijf, HorecaHeld, je moet er maar op komen.

Ik ben blij dat ik na mijn tijd op Aruba, tijdelijk weer ben gaan werken bij Mise en Place. Als je terug gaat denken, en dat butterfly effect bekijkt heb ik daar stiekem toch wel wat aan te danken. Tijdens een op het oog simpele job bij golfbaan The Dutch in Spijk, maakte ik kennis met Bob. Op dat moment was ik nog niet eens ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar het idee voor Baspitality was al uitgewerkt. De bedenker van mijn bedrijfsnaam, Marvin, was trouwens op diezelfde job. We maakten kennis, hadden door dat we eenzelfde passie deelden en dronken enkele weken later een mooi speciaalbier in Breda om nader kennis te maken.

Bas(pitality) is sinds 2013 een van mijn vaste adressen wanneer ik bevlogen horecamensen nodig heb. Bar- & bedieningswerk, catering, maar ook speciaalbiertrainingen en proeverijen heb ik Bas al naar volle tevredenheid zien doen, altijd met een glimlach. Met Bas haal je iemand binnen die vol overgave voor het hospitality vak gekozen heeft, en hier volop ervaring in heeft. 
BOB VAN WIEREN – HorecaHeld

Nu anderhalf jaar later is er een vruchtbare samenwerking ontstaan waarbij wij onze passie voor koffie, bier en gastvrijheid perfect kunnen delen, aanvullen en versterken. Ik prijs mij gelukkig dat ik voor Bob het afgelopen jaar werkzaamheden heb mogen uitvoeren als vertegenwoordiger voor prachtige bieren, bierfestivals heb mogen draaien een fantastische bierproeverijen heb mogen geven, van West-Kapelle tot in Hurdegaryp.

Het is geweldig om te zien dat je tijdens bijvoorbeeld een bierproeverij, de passie voor speciaalbier kan overbrengen op mensen die dit nog niet hebben aangedurfd, of wat argwanend zijn tegenover “de mooie etiketten” van de bieren. Door in een informele setting kennis te maken met alles wat er over te vinden is, gaan mensen het product waarderen en weten ze steeds vaker de weg naar het speciaalbier-schap te vinden. Een ontwikkeling die ik hiermee als ambassadeur van speciaal bier natuurlijk alleen maar kan aanmoedigen. Hetzelfde geldt overigens voor de interactieve biertrainingen die ik geef aan horecamedewerkers.

Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en maakt van een gastvrijheidservaring een beleving. Verder heeft Bas laten zien dat hij snel kan schakelen en in die zo vaak voorkomende last minute situaties flexibel als elastiek is, en zeker bereid tot meedenken. 
BOB VAN WIEREN – HorecaHeld

We gaan, mijns inziens, naar een maatschappij waar zelfstandig professionals elkaar inhuren en daarmee versterken en de samenwerking tussen HorecaHeld Bob en mij is daar een prachtig voorbeeld van. Op het gebied van speciaalbier en alles wat daar bij komt kijken zijn wij beschikbaar voor een informele kleinschalige bierproeverij tot aan mooie bierfestivals en kennistrainingen voor horecamedewerkers of taptrainingen. Of je nou Baspitality of HorecaHeld inschakelt, je weet dat je de kennis en passie van beide in huis haalt, en dat alles voor de prijs van één.

Proost!

© Copyright 2015 Baspitality