WAT IK VOOR U KAN BETEKENEN?

Neem vrijblijvend contact op met uw vraag en ik kom hier in een gastvrij tijdsbestek op terug

NEEM CONTACT OP
Download Brochures
Brouwerij van Gastvrijheid

Wat begon als een hobby, gewoon in het kleine keldertje onder m’n huis, is uitgegroeid tot een prachtige locatie waar de rijping van bier tot leven komt.

Steeds kwam ik, vanuit mijn rol als gastvrije biersommelier, zo af en toe gerijpte bieren tegen. Een kastelein die een fustje bockbier van enkele jaren daarvoor had achtergehouden, of een goed biercafé waar in de kelder kleinschalig bier te rijpen werd gelegd. Steeds werd ik verrast door de smaakontwikkeling die bier kan doormaken. Steeds werd ik teleurgesteld als ik het nog eens van het bier wilde genieten. Helaas, de laatste fles, slechts één fustje etc.

Het idee van de Bourgondische Bierkelder was geboren en in 2015 werd het concreet. Ik ging op zoek naar een locatie met de perfecte omstandigheden om bieren te laten rijpen. Net als bij wijn, een donkere en koele omgeving. Ik vond een klooster, ergens in Brabant waar ik in 2016, na een geslaagde crowdfundcampagne, intrede deed in de kelders.

In 2019 was deze plek te klein en kwam de huidige locatie op mijn pad. Hartje centrum van Breda. Onder de net geopende Foodhallen, kon ik een kelder betrekken, waar ik niet alleen bieren te rijpen kon leggen, maar tevens proeverijen kan geven. Iedere bierliefhebber kan vanaf heden genieten van de smaak van gerijpte bieren.

Een uit de hand gelopen hobby, waar ik telkens weer vol trots vertel over bier, de rijping en alles wat er maar te vertellen valt. Je leest er alles over op www.bourgondischebierkelder.nl .

Proost, tot in Breda!

© Copyright 2015 Baspitality